Faceti va rog compunere cu subiectul- vieru e insasi poezie vaaa roggggggg 15--20 propozitii


Răspuns: 1
Grigore Vieru... ah, ce poet minunat si măreț! Un poet exemplar... care te incanta prin infinitatea harului cu care a scris poeziile. Născut 14 februarie 1935 in Republica Moldova, Grigore Vieru este cunoscut ca fiind un lord al poeților moldoveni.
Din rândul poeziilor lui, cel mai tare m-a satisfăcut opera ,,Eminescu" pe care a scris-o in cinstea mărețului poet Mihai Eminescu. In opera sa, poetul descrie măreția lui Eminovici prin versul ,,Domnul cel de pasăre măiastră". Acest legendar din talentat om a scris multe alte opere in care a descris colturi de natura in diferite ipostaze, diferiți oameni si multe alte subiecte.
Iubesc acest poet, in opinia mea este unul dintre cei mai buni si cu cele mai frumoase si sentimentale opere întrucât sentimentele sunt transmise extrem de profund. Pot spune cu cea mai mare sinceritate ca românii au un mare noroc cu nașterea acestui om talentat. Datorita lui, sufletele noastre sunt umplute de sentimente profund emoționale de bucurie, tristețe sau altele. Grigore Vieru este si va rămâne ,,însăși poezia".